Nordnet: Mye handel EM-fond i september

OSLO (Fondene TDN Direkt) I den globale vekstens usikre klima handlet Nordnets fondssparere forskjellig angående fond i fremvoksende markeder (EM) i september. Handelen i disse fondene var stor og de forblir på Nordnets toppliste over de mest kjøpte og mest solgte fondene i spetember.

Det fremgår av en pressemelding fra Nordnet.

Nordnets spareøkonom Joakim Bornold konstaterer at turbulens vanligvis fører til høy aktivitet blant fondssparere, og september var intet unntak. Han understreker også at investeringer i EM-segmentet krever mye tålmodighet på grunn av dets volatile natur, med kraftige reaksjoner på store og små nyheter.

Angående nedbremsingen i veksten som fant sted i slutten av 2017 i mange fremvoksende markeder, kommenter spareøkonomen:

“Land som Argentina og Tyrkia sliter med interne problemer samtidig som mange andre markeder blant annet rammes av en sterkere dollar. Det er nødvendigvis ikke feil å ha en del av sin sparing i EM, men det krever en annen gjennomgang enn mange tradisjonelle og bredere fond”, sier Joakim Bornold.

Under er en tabell over de mest kjøpte og solgte fond blant Nordnet-kundene i september.

Kilde: Nordnet

Kilde: Nordnet


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER