• OPPDRAGSARTIKKEL

UBS Equity Eur Opp Unc: +2,8% aug, aksjevalg ble avgjørende

OSLO (Fondene TDN Direkt) Det aktivt forvaltede aksjefondet UBS Equity European Opportunity Unconstrained trosset markedet i august og viste en positiv utvikling, i motsetning til sin sammenlikningsindeks. Aksjemarkeder i Europa falt i august og den økende uroen for handelskrig samt over spredningseffektene fra Tyrkia og Italia tynget utviklingen, tross en positiv rapporteringssesong.

Dette skriver fondsforvalterne Maximilan Anderl og Jeremy Leung i en månedskommentar.

Fondet viste en oppgang på 2,8 prosent i august og dermed overgikk sin sammenlikningsindeks (MSCI Europe NR EUR), som falt 2,3 prosent. Siden årsskiftet er fondets avkastning +8,4 prosent pr 31. august, mens sammenlikningsindeksen noterer +0,3 prosent. Dette regnet i fondets grunnvaluta euro.

Den røde grafen illustrerer at fondets avkastning siden start er nærmere 200 prosent i grunnvalutaen euro. (Kilde: UBS)

Den røde grafen illustrerer at fondets avkastning siden start er nærmere 200 prosent i grunnvalutaen euro. (Kilde: UBS)

Fremgangskonseptet under måneden mener forvalterne har vært den lave indirekte eksponeringen mot Tyrkia.

Videre har avkastingen siden årsskiftet blitt drevet av et sterkt andre kvartal og det positive utfallet i august, der eierandelen i luksusforbruksselskap hevet porteføljens utvikling, skriver forvalterne.

Maximilian Anderl og Jeremy Leung skriver at aksjevalget har vært vesentlige for august, med en sterk IT-sektor der ett eierskap presterte et sterkt kvartalsresultat, samt der eierskap innen finanssektoren hevet fondet. Videre bidro undervekten i europeiske banker til fondets avkastning i måneden.

Fondet hadde ingen særskilte fall i porteføljen på sektornivå grunnet et nøye utvalg. På selskapsnivå gikk dog en shortposisjon i et dagligvareselskap i feil retning.

Forvalterne har en psoitiv markedstro innen IT-sektoren der man ser en struktrell tilvekst og positive kontantstrøm. Fondet har et skeptisk syn på industri- og materialsektoreen, der man har en undervekt.

Tabellen viser fondenes vekter pr sektor. (Kilde: UBS)

Tabellen viser fondenes vekter pr sektor. (Kilde: UBS)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER