Lannebo Fonder: Flagger ned i Alimak, under 10%

OSLO (Fondene TDN Direkt) Lannebo Fonder har redusert sin eierandel i boligheiseselskapet ALimak til 9,59 prosent etter å ha solgt 330.000 aksjer, ifølge en flaggemelding.

Data fra Holdings viser et tydelig mønster hittil i år: fra februar frem til og med mai økte Lannebo Fonder sin eierandel i Alimak fra 9,49 til 11,30 prosent i fem transaksjoner på rad. Siden juni er derimot fire strake salgstransaksjoner registrerte, der nå eierandelen tilsvarer 9,59 prosent.

På fondsnivå er Småbolag med sine 3,59 prosent av kapitalen det Lannebofondet med størst eierandel i selskapet.

Lannebo Fonder er fortsatt selskapets nest største eiere, etter investeringsselskapet Latour, som for øvrig økte sin eierandel med 345.000 aksjer her om dagen. Latour eier nå 28,89 prosent av aksjer og stemmer i Alimak.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER