Affärsvärldenfonden: fusjoneres med Lannebo Sverige

OSLO (Fondene TDN Direkt) Lannebo Fonder tar over forvaltningen for Affärsvärldenfonden gjennom fondets fusjon med aksjefondet Lannebo Sverige, opplyses det i en pressemelding.

Affärsvärldenfonden ble startet i slutten av 2015 og er et aktivt forvaltet Sverigefond. Fondet har vært et samarbeid mellom avisen og fondsforvalteren Lundmark & Co.

Fusjonen begrunnes blant annet med at forvaltningskapitalen er for liten “for å langsiktig kunne drive en effektiv forvaltning”, skriver partene.

“Andelseierne i Affärsvärldenfonden havner gjennom fusjonen i et bra fond med dyktige forvaltere og en sterk forvaltningsorganisasjon bak seg. Transaksjonen gjøres også på bakgrunn at vi liker og gjerne hjelper avisen Affärsvärlden”, sier Lannebo Fonders administrerende direktør Martin Öqvist i en pressemelding.

Fusjonen antas å tred i kraft 30. november 2018.

Affärsvärldenfonden har steget om lag 28 prosent siden oppstart i desember 2015. (Kilde: Infront)

Affärsvärldenfonden har steget om lag 28 prosent siden oppstart i desember 2015. (Kilde: Infront)

Pr 30. juli var fondets fem største andeler Tethys Oil, med en porteføljevekt på 7,4 prosent, Sobi (7,3), Enea (6,7), Getinge (5,2), Capio (4,5), ifølge data fra Morningstar.

Lannebo Sverige har derimot sitt fokus på betydelig større selskap, med Investor, Telia, Volvo, H&M og Electrolux i eksponeringstoppen.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER