• OPPDRAGSARTIKKEL

SKAGEN Kon-Tiki: -0,9% i juli, kalibrert porteføljevekter

OSLO (Fondene TDN Direkt) Vekstmarkedene fortsatte å prestere dårligere enn de utviklede i juli, da trusselen om en global handelskrig og konsekvensene av en utflating i Kina hadde en negativ innvirkning på investorens risikoappetitt.

Det skriver vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tikis porteføljeforvaltere Cathrine Gether og Fredrik Bjelland i en månedsrapport.

Fondet noterte seg for en nedgang på 0,9 prosent i basisvalutaen norske kroner i juli, som var svakere enn sammenligningsindeksen (MSCI EM NR USD), som steg 2,2 prosent i norske kroner. Siden årsskiftet er fondets avkastning -10,5 prosent pr 31. juli mens referanseindeksen er ned 5,0 prosent.

SKAGEN Kon-Tikis beste og dårligste avkastningsbidrag i juli. (Kilde: SKAGEN Fondene)

SKAGEN Kon-Tikis beste og dårligste avkastningsbidrag i juli. (Kilde: SKAGEN Fondene)

I Tyrkia fortsatte økt politisk risiko å legge presse på liren i løpet av måneden, noe som påvirket SKAGEN Kon-Tikis eierandel i Sabanci og Anadolu Grubu negativt, skriver forvalterne.

China Shineway Pharma falt kraftig i juli, etter en økning på over 100 prosent fra årsskiftet til slutten av juni. Ifølge forvalterne skyldes nedgangen en oppdaget vaksineskandale i Kina der produksjonsdata har blitt forfalsket, noe som har tynget helseaksjer i landet. Porteføljeteamet ser nedgangen i China Shineway Pharma som uberettiget, og forventer at selskapet leverer en inntjeningsvekst på over 40 prosent i 2018.

Bedre utvikling hadde den brasilianske detaljhandelsvirksomheten CBD, som la frem et sterkt resultat, inkludert en akselerert salgsvekst, sier forvalterne.

Selv State Bank of India hadde en sterk utvikling i juli på grunn av forventninger om opprydding i selskapets balanse, skriver forvalterduoen.

Angående porteføljeendringer skriver Cathrine Gether og Fredrik Bjelland at ingen nye posisjoner ble tatt og ingen eksisterende ble solgt i løpet av måneden, men at fondet foretok selektive justeringer i porteføljevektingen.

Som følge av disse justeringene ser forvalterne en oppside på 45 prosent for porteføljen, som oppgis å handle rundt en P/E-ratio på 8 for 2019-inntjening og én ganger bokført verdi.

SKAGEN Kon-Tikis ti største innehav pr 31. juli. (Kilde: SKAGEN Fondene)

SKAGEN Kon-Tikis ti største innehav pr 31. juli. (Kilde: SKAGEN Fondene)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER