Storbritannia: Tusenvis av fond trues av Brexit

OSLO (Fondene TDN Direkt) Hvis EU holder fast ved sin harde tilnærming til Londons finansdistrikt City i Brexit-forhandlingene risikerer tusenvis av europeiske fond å bli rammet.

Det skriver britiske The Times, med henvisning til britiske politiske kilder.

Storbritannia ønsker å få til en spesialavtale for sitt finansdistrikt, noe EUs brexitforhandler Michel Barnier totalt har motsatt seg. I forrige uke mildnet Barnier dog noe i spørsmålet, skriver The Times.

Ettersom tusenvis av fond selges fra britiske selskaper til kunder i EU samt at aktører i EU har britiske fondskunder, kan fondsvirksomheter rammes hardt av en hard brexit. Dette viser “skaden som kan oppstå hvis Storbritannia ikke klarer å få en spesiell avtale for City”, skriver The Times.

“Vi vil vise hva begge sidene kan tape hvis vi ikke får en god avtale”, sier en regjeringskilde til avisen.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER